HIVISONG INDUSTRY(HK) CO.,LIMITED

Nieuws

Heeft u de belangrijkste indexen en praktische methoden voor de parameter van kristal vibratieprestaties onder de knie
Tijd vrijgeven: 2023-05-19 13:57:33  Hits: 8

De doel van de kristal -trillingsprestatieparameter Test is ervoor te zorgen dat de kristalvibratie voldoet aan de ontwerpvereisten door elke index te evalueren. Dit artikel beschrijft hoe de volgende sleutelprestatieparameters te testen:

01, laadcapaciteitstest

lload capaciteit is de capaciteitsbelasting van kristal oscillator onder specifiek Circuitomstandigheden. Bij het testen van de laadcapaciteit is hetnoodzakelijk om de LCR -meter te gebruiken om de capaciteitswaarde aan beide uiteinden van de kristaloscillator te meten om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de ontwerpspecificatie.

02. Rijsniveau -test

Drive -niveau verwijstnaar de minimale voedingsspanning die vereist is door de kristaloscillator in de werktoestand. Oscilloscoop en voeding worden gebruikt om het rijniveau te testen, te observeren of de golfvorm stabiel is en zorgen voor denormale werking van kristalvibratie.

03. Frequentiestabiliteitstest

frequentie stabiliteit verwijstnaar de mate van frequentievariatie van kristaloscillator onder verschillende temperatuur-, spannings- en belastingsomstandigheden. Test met frequentiemeter en temperatuurregelingsapparatuur om een ​​stabiele frequentie -output van kristaloscillator onder verschillende werkomstandigheden te garanderen. Verwijstnaar de fasefout in de uitgangsfrequentie van kristaloscillator. Faseruis tester werd gebruikt om de korte stabiliteit en antiinterferentie van kristal vibratie te evalueren.

05. Kwaliteitsfactortest

-Quality -factor is een index om het energieverlies van kristal -trillingen te meten. Netwerkanalysator wordt gebruikt om de resonantiefrequentie en bandbreedte van kristal -trillingen te meten, de kwaliteitsfactor te berekenen en de energieoverdrachtsefficiëntie van kristalvibratie te evalueren. Door de introductie van dit artikel begrijpen we de belangrijkste indicatoren en praktische testmethoden voor parameters van kristalvibratieprestatie. Uitgebreide testen van deze prestatieparameters helpt om de stabiliteit en betrouwbaarheid van kristaloscillatoren in elektronische systemen te waarborgen. Het beheersen van de testvaardigheden van verschillende prestatieparameters isnuttig om het succespercentage van het elektronische ontwerp te verbeteren en het projectrisico te verminderen. Namplitude is de piekpiek van het uitgangssignaal van het kristaloscillator. De oscilloscoop wordt gebruikt om de piek van de uitgangsgolfvorm te meten om ervoor te zorgen dat de amplitude voldoet aan de ontwerpvereisten. Amplitude -test is erg belangrijk om de rijvermogen en anti -njamming -prestaties van kristaloscillator te verifiëren. Tijd vereist voor kristal -trillingen van geen signaalstatusnaar stabiele werktoestand. Oscilloscoop wordt gebruikt om de golfvormverandering tijdens het startproces van het kristalvibratie te observeren en de starttijd te meten. Snelle starttijd helpt de responssnelheid en prestaties van het systeem te verbeteren.-

08, druktest

pressuur Test is het evalueren van de betrouwbaarheid van kristale trillingen onder hoge drukomstandigheden. De speciale spanning wordt door de spanningstestapparatuur op de kristaloscillator toegepast om de werktoestand te observeren. De druktest helpt om de stabiliteit en betrouwbaarheid van kristaloscillatoren in harde omgevingen te evalueren.

09, temperatuurtest

temperatuurtest is het evalueren van de prestaties om de prestaties te evalueren van kristal -trillingen onder verschillende temperatuuromstandigheden. De temperatuurtestkamer werd gebruikt om de kristalvibratie bij hoge en lage temperatuur te testen, en de frequentie, faseruis en andere prestatieparameters werden waargenomen. Temperatuurtesten helpt om de betrouwbaarheid van kristal -oscillatoren in verschillende temperatuuromgevingen te waarborgen.--

door de bovenstaande inhoud, we hebben een uitgebreid begrip van de parameter van kristal vibratieprestatieprestatie. Van frequentie- en faseruis tot amplitude en starttijd tot druk en temperatuurweerstand, elke testmethode is van cruciaal belang voor het evalueren van de prestaties en betrouwbaarheid van kristaloscillatoren. Het beheersen van deze testtechnieken zal helpen om het slagingspercentage van elektronisch ontwerp te verbeteren en projectrisico's te verminderen, waardoor de stabiliteit en betrouwbaarheid van elektronische systemen wordt gewaarborgd. Parametertestmethode is de sleutel om het vaardigheidsniveau te verbeteren. Ik hoop dat dit artikel u waardevolle referentie zal bieden en u helpt snel oplossingen te vinden wanneer u met kristal trillingsgerelateerde problemen tegenkomt tijdens het proces van hardwareontwikkeling. Blijf op onze kolom letten, we zullen u meer kristal -trillingsgerelateerde kennis en vaardigheden brengen.

voorgaand: De marktomvang van Jingzhen zal g...

volgende: Wereldwijde kristal vibratie Toon...